Opleidingsaanbod


BrASSerie De Krone

Waar mensen met ASS een basisopleiding krijgen. Gedurende 6 maand kunnen ze in de keuken of zaal meewerken. We begeleiden hen bij het bedienen van onze klanten. Onze aandacht gaat vooral naar samenwerken in team, sociale vaardigheden en de juiste arbeidsattitudes ontwikkelen, rechten en plichten van de werknemer/werkgever. Wanneer hun opleiding, die deeltijds is en gedurende 6 maand loopt, afgerond is en wij vermoeden dat werken in het werkveld mogelijk is, bieden we hen een tijdelijk contract aan in t’ASS.

Fort
T'ass

t’ASS

vervolgtraject op de basisopleiding, waarbij we onze kandidaten een tijdelijk contract aanbieden, deeltijds. Hier werken ze als een volwaardige werknemer mee en is de omkadering minder. Tijdens hun traject hier zetten we samen met onze kandidaat en zijn netwerk in op het vinden van een job. Hierbij werken we rond solliciteren: cv opstellen, vacatures opzoeken, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprek oefenen d.m.v. rollenspellen.


In beide vestigingen houden we ook een aantal plaatsen vrij voor begeleid werken, schoolstages, ...
Jongeren en jongvolwassenen krijgen zo de kans om te participeren in de maatschappij, hun horizon te verbreden, uit te zoeken wat ze leuk vinden, ...