Er zijn al tal van  ondersteuningsprojecten voor personen met een arbeidshandicap en voor ondernemers die iemand met zorg wil tewerkstellen.

Maar voor mensen met ASS is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend.

Heel veel jongeren met ASS komen uit een situatie waar ze met heel veel zorg en liefde zijn omringd. Maar zoals zovelen hunkeren ze ook naar een zelfstandig leven. 

Maar door hun  ASS  en de zorg die ze door de jaren heen kregen hebben ze vaak een vertekend beeld op arbeid.  ( vb; willen game testers worden om dan heel de dag te gamen, denken te kunnen kiezen met wie ze mogen werken, …)

Daar wil vzw De Krone hen de kans geven om te ervaren wat arbeid is.  ( vb; op tijd op je werk zijn, doen wat je baas van je verlangt, je taak  afwerken, omgaan met je collega’s, arbeidsplezier, verantwoordelijkheid …. )

Wij zien het fort als unieke kans om dit aan te reiken. 

We willen de werking van het fort uitbouwen met mensen die het dagdagelijkse werk doen en daarbij tevens ook, op een gelijkwaardige manier, de begeleiding van personen met ASS op zich nemen.  Daarbuiten  zien we de must om nauw samen te werken met andere diensten

( jobcoaches, trajectbegeleider, vdab, … ) om een overgang naar een outplacement tot stand te brengen.

 

De uitbating van het fort van Duffel biedt heel wat mogelijkheden naar de arbeidsontplooiing voor personen met een AutismeSpectrumStoornis. De diversiteit aan mogelijkheden maakt dat er voor ieder een taak kan zijn weggelegd.

 

Wij zien hier in:

        Openhouden en onderhoud van belevingstentoonstelling en domein

        Educatie voor scholen in samenwerking met de Gidsenwerking van het Fort van Duffel

        Verhuren van educatieve/vergaderruimte voor max.  30 personen

        Teambuilding voor groepen

        Organisatie van allerlei activiteiten op en rond het Fort

        Uitbating van de brasserie in het Fort

 

 

De brasserie zien we als centrale as van het gehele project op het fort van Duffel.

Scroll to top