Het fort van Duffel wordt beheerd door Kempens Landschap. Sinds eind 2009 is deze vereniging eigenaar van de site. Op vier jaar tijd werd het fort beschermd als monument, gerestaureerd en herbestemd. Ook haar functie als overwinteringsplaats voor vleermuizen werd geoptimaliseerd. Kempens Landschap mocht hiervoor rekenen op financiële steun van Europa, Vlaanderen, de provincie Antwerpen en de gemeente Duffel.

Naast het fort van Duffel bezit Kempens Landschap diverse andere sites in de provincie Antwerpen. Op een boogscheut van het fort ligt bijvoorbeeld domein Roosendael te Sint-Katelijne-Waver. Ook hier vormt het samenspel van erfgoed, natuur en recreatie een bijzonder geheel. 

Als organisatie kan ze voor Vlaanderen uniek en exemplarisch genoemd worden. Het is immers geen natuur- of monumentenvereniging, maar een landschapsvereniging. Kempens Landschap stelt bij al haar domeinen een multidisciplinaire aanpak voorop. Het landschap heeft immers niet alleen een natuurfunctie, we wonen, werken en ontspannen er ook. Dat alles vraagt een geïntegreerd beheer en juist daarin maakt het Kempens Landschap zich sterk, voor u en volgende generaties.

Meer weten?

Kempens Landschap vzw

Peredreef 5

2580 Putte

Tel.: 015 22 82 33

Fax: 015 22 82 31

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kempenslandschap.be

www.facebook.com/kempenslandschap

Scroll to top